Blog 

Harry Potter: Wizards Unite, in 2018 weer op straat gamen

De ontwikkelaars van makers van Pokémon Go (Niantic Labs), komen in 2018 met de nieuwe game Harry Potter: Wizards Unite. De verwachting is dat we allemaal weer massaal de straat op gaan.

Van gerucht naar waarheid

Wellicht dat je denkt dat je dit al eerder gehoord hebt? Dat klopt, vorig jaar gingen er geruchten rond dat Niantic deze game zou gaan uitbrengen. Het bleef hier destijds slechts bij geruchten, ondanks dat Niantic wel al de exclusieve rechten had bemachtigd. Dit Heeft Niantic in eerste instantie overigens ontkend, maar nu is het officieel:

Harry Potter: Wizards Unite, weer met augmented reality

Niantic werkt samen met Warner Bros. Interactive en Portkey Games (een nieuw dochterbedrijf van Warner Bros) aan Harry Potter: Wizards Unite. Samen hopen zij er op dat we straks weer met z’n allen er op uit gaan met onze smartphones en powerbanks. Ook deze game zal weer gaan beschikken over augmented reality.

Wat we voor zover weten

Anders dan de titel weten we eigenlijk nog weinig tot niets over de nieuwe game. Wel is het waarschijnlijk dat Harry Potter: Wizards Unite meer op Ingress gaat lijken dan op Pokémon GO. In de game Ingress, wat Niantics eerste game was, dien als team met meerdere spelers fysieke locaties claimen. Dit doe je door deze plekken aan te vallen te te verdedigen met hacks.

Harry Potter: Wizards Unite Logo

De kans is groot dat je in Harry Potter: Wizards unite kunt kiezen bij welk huis je je wilt aansluiten (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich). Vervolgens denken wij dat je spreuken moet gebruiken om locaties te veroveren en zo punten te kunnen winnen voor je huis. Verder zou het niet ondenkbaar zijn dat Niantic functies van Ingress en Pokémon GO gaat combineren, immers kun je heel wat mooie wezens verzamelen in de wonderlijke wereld van Harry Potter.

Waarom is gekozen voor Harry Potter?

Voor Niantic is Harry Potter eigenlijk best een logische keuze. Harry Potter is bekend onder alle leeftijden en de eerder genoemde huizen zijn zeer geschikt om spelers in te delen in teams. Verder is het een leuke gedachte dat augmented reality een soort van magie is in onze eigen wereld.

Wat zijn jouw verwachtingen over deze nieuwe game, laat het ons weten in de comments!

Related posts

Leave a Comment